Uitleg kalebasproject

Het project duurt twee uur.

Eerst gaan we met klas een video kijken over allerlei instrumenten uit West Afrika die met kalebas gemaakt zijn ,daarna kunnen de kinderen vragen stellen over wat ze gezien hebben . dit zijn altijd verrassende momenten waarbij de kinderen ook dingen tegen elkaar vertellen en op elkaar kunnen reageren.Onze docent heeft al 20 reizen naar West Afrika gemaakt dus kan veel vertellen over de cultuur en de muziek.

Daarna gaan we aan de slag met het maken van een aantal instrumenten ,de klas word in groepjes verdeeld en we gaan samen proberen om mooie instrumentjes te maken.hierbij zien de kinderen hoe de instrumenten werken en hoe ze in elkaar zitten en natuurlijk hoe ze gemaakt worden. Ervarend leren dus!

Als feestelijke afsluiting gaan we met de hele club muziek maken. We hebben voor iedereen instrumenten en maken een orkest van de alle kalebasinstrumenten die we gemaakt hebben ,een geweldig leuk project waar de klas nog lang over door zal praten

Op allerlei manieren kan  dit project ingepast worden in het reguliere lesprogramma. Denk hierbij aan muziek, handenarbeid, duurzaamheid, derde wereld enz.

In overleg met de school maken wij het kalebasproject voor u op maat .