Michiel Teijgeler

mt-yidaki%2002-11-2007Michiel Teijgeler (beter bekend als MT-Yidaki) begon met didgeridoo spelen in 1993. Sindsdien heeft hij een geheel eigen geluid ontwikkeld. Hij staat internationaal bekend om zijn krachtige en groovende stijl. Als muzikant reist hij dan ook door heel Europa. In 2003 ging hij voor de eerste keer naar Australië en verbleef twee weken in een aboriginal gemeenschap in Arnhemland. In 2009 verbleef hij 3 weken in Arnhemland en bezocht daar verschillende out-stations en verstevigde zijn relaties met de Yolngu. In 2011 speelde hij mee met Percu Defi ‘d Afrique in de hoofdstad van Togo, West Afrika. Hij repeteerde met muzikanten, dansers en akrobaten uit Togo, Benin, Liberia, Ghana en Burkina Faso.
Augustus 2012 ging hij terug naar Noord-Oost Arnhemland o.a. om een nieuwe collectie voor zijn webshop aan te schaffen.
RAMM%20mt%2001

Momenteel treedt hij op als solo- en gastmuzikant en met zijn bands RAMM en WOOD. Als ‘special-guest’ speelt hij regelmatig mee met DJ,s en gelegenheids bands.Als docent is hij verbonden aan percussieschool Mi Dushi,het Aboriginal Museum Utrecht (AAMU) en geeft hij lessen en workshopsdoor heel Europa. In 2011 heeft hij een demo CD uitgebracht, Balanda Bungull. Met 3ple-D heeft hij de Cd’s ‘High from the Lowlands’ (uitverkocht) en ‘Zumo’ uitgebracht. Beide albums werden door de internationale didgeridoo scéne met groot enthousiasme ontvangen. Hij trad op in clubs en op een grote verscheidenheid aan festivals (o.a. Oerol 2011, de Parade, FATT festival, Portugal, Dance Valley, Roots ’n Riddim en het BOOM Festival). Met 3ple-D speelde hij op festivals in Nederland, Spanje, Frankrijk, Polen, Duitsland, België, Engeland, Portugal,Oostenrijk en Zwitserland.

Michiel heeft materiaal gedoneerd op 7 verschillende CD-producties. In 2008 heeft hij opnames gemaakt met Wood en de WOW factor.Hij verscheen op (inter-) nationale radio en televisie (DWDD) en hij heeft een ‘cameo’ in de Nederlandse filmproductie ‘Drop out’s’.Als gast trad hij onder andere op met de Ghanese high-life band Yama Yama,
Jungle Warriors, The Livin’ Blues, Yellow Pearl, Luie Hond, the WOW factor en de Australische dance-act Loonaloop.