Recensies workshops

Optreden jeugd ensemble voor Cultureel Café Kids
Superleuk om jullie in huis te hebben, de kinderen vonden het heel erg gaaf volgens mij.
Hartelijke groeten,
Marijt Helmink
Programmeur Theater & Congres Orpheus

Privé-les Didgeridoo
Afgelopen zondag een workshop bij Michiel gevolgd.
In een korte introductie vertelt hij met heel veel passie over de yidaki.
Daarna wil hij graag weten wat ik in de workshop zou willen leren. In mijn geval wilde ik een nieuw ritme leren.
Hij heeft me stapsgewijs een 12/8 ritme leren spelen. Dit is een goede basis zodat ik er thuis ook weer mee aan de slag kan. Tijdens het spelen in de workshop geeft hij direct en duidelijk aan wat je beter kunt doen.
Kortom een Goed Verhaal !!
Thanks Michiel, Greetzzzz Wouter

Workshop Didgeridoo
Wij hebben ontzettend genoten en geleerd van de workshop didgeridoo van Michiel Teijgeler.Niet alleen is hij een fantastische didgeridoo speler, hij is ook een fantastische verteller en een ras-docent. Of je nu jong bent of oud, je hangt aan zijn lippen als hij verteld over zijn ervaringen bij de Aboriginals in Noord Australie waar hij regelmatig komt, en over de geschiedenis van de didgeridoo. Tussen door speelt Michiel op zijn eigen didgeridoo liedjes ter illustratie. Daarna leert hij je in begrijpelijke en eenvoudige stappen de basisprincipes van blaastechniek. Niet dat je na een uur al didgeridoo kunt spelen, maar de basis is er en je bent verbaasd over wat je geleerd hebt.
En: geen nood: je krijgt ook tips hoe zelf eenvoudig een oefen-didgeridoo kunt maken, zodat je thuis verder kunt oefenen als je wilt.
Susana van der Klei

Verjaardagsfeest [60-jarige]workshop djembé
Het was geweldig gisteren!! Hier kunnen we nog lang van nagenieten.
Superleuk! Zowel de kinderen als de volwassenen hebben enorm genoten. Yannick deed t dan ook erg leuk. Dank jullie wel! Groet Linda

Begeleiding djembe tijdens vuurloop Twello
Fantastisch, Jelle heeft aan een half woord genoeg en speelde precies dat wat nodig was. Mooi met de energie gespeeld. Top dat hij met een collega kwam en meerdere trommels bij zich had.
Maud van der Struijk www.vuurmeester.nl

Djembé workshop feest 60-jarige
Het was geweldig gisteren!! Superleuk! Hier kunnen we nog lang van nagenieten. Zowel de kinderen als de volwassenen hebben enorm genoten. Yannick deed t dan ook erg leuk. Dank jullie wel.
Hartelijke groet, Linda Harleman

Djembé workshop De Ambelt
De leerlingen zijn nu nog steeds enthousiast.
De inleiding over de historie en het ontstaan van Djembe in Nederland vonden ze interessant. Ook de eigen ervaringen van docent vonden ze heel gaaf.
De djembe les zat vol vaart. Er was een duidelijk plan en het werd goed gestructureerd aangeboden.
Aan het einde van de les konden we samen een heel stuk spelen.
Kortom voor herhaling vatbaar.

Djembé workshop kinderen met het Williams Syndroom
Voor onze Williams Syndroom muziekdag hadden we Jelle gevraagd om twee djembé workshops te geven, waarin hij zou toewerken naar een kort optreden. Twee verschillende leeftijdsgroepen (10 t/tm 15 jaar en een groep van 16+) hebben gezamenlijk muziek gemaakt. Iedereen op een djembé, meetrommelen met het ritme. De groepen bestonden uit kinderen mét en kinderen zonder het Williams Syndroom, wat zorgde voor een unieke en enthousiaste sfeer.
Jelle is er bijzonder goed in om in korte tijd kinderen op hun gemak te laten voelen. Hij heeft natuurlijk overwicht, straalt rust en daadkracht uit. Hij maakt ruimte voor de emoties die het trommelen bij sommigen met zich meebracht, zonder de gehele groep uit het oog te verliezen. Daarnaast zet hij de al bestaande muzikale talenten onder de deelnemers in. Zo werd er niet alleen op de djembé gespeeld, maar speelde twee jongens op gitaar en accordeon mee. Zij vonden dit fantastisch, voor de uitvoerende groep was dit te gek, én voor het publiek was het prachtig.
Ik verwacht in de toekomst opnieuw met Jelle samen te werken!
Maud Wilms

Didgeridoo les Amersfoort
Sinds begin september 2012 volg ik de beginnerscursus didgeridoo bij Scholen in de Kunst in Amersfoort. Michiel is een ervaren leraar die op een duidelijke, persoonlijke en prettig bevlogen manier les geeft. In een mooie mix van muziek, cultuur en speeltechniek maak ik kennis met de didgeridoo.
En er is nog ruimte in de lesgroep, collega beginners welkom, invoegen in de les is geen probleem – iedere maandagavond 19:00 – 20:00 het Icoon/Vathorst Amersfoort.
Beste groet, Maurits

Djembe tijdens een reunie
We hebben gistermiddag een erg leuke workshop gehad bij MiDushi. Iedereen vond ’t geslaagd!
Dank daarvoor.
Met vriendelijke groet
Joanneke Smeekn

Djembe voor een bedrijf
Wij hebben zeker genoten van de workshop. Het was een goede keuze.
Tevens hadden wij een mooie ruimte en een goede leraar.
Bedankt.
Met vriendelijke groet,
T.M.J. de Groot – Leeuwangh
Functie: Algemene zaken

Djembe lessen voor kinderen met een verstandelijke beperking
Het is erg leuk om te zien dat Jelle met zijn talent, geduld en humor de jongelui enthousiast maakt voor de djembé. Ze mogen op hun eigen niveau en tempo meedoen.Voor iedereen is er persoonlijke aandacht, zo leert ook iedereen er steeds weer wat bij.Je ziet dat deze jongeren genieten van de lessen en van het samen spelen. Ik vind het erg leuk, om op de woensdagmiddag mee te gaan, als begeleider, met een van de jongens.
Zo kan ik genieten van de enthousiaste jonge mensen en van de leuke muziek!!
Els

Optreden Nyaraby Apenheul (Jeugd ensemble)
Super bedankt dat de jongeren in de Apenheul wilden spelen. Iedereen heeft een top dag gehad en mensen genoten van de muziek.
Nogmaals bedankt,
Met vriendelijke groet,
Hedwich Witteveen

Didgeridoo workshop (Aboriginal museum Utrecht)
Michiel geeft regelmatig didgeridoo workshops voor en in het AAMU. Er is veel vraag naar didgeridoo workshops in ons museum en wij huren Michiel dan ook erg graag in voor verschillende doelgroepen. Michiel geeft vooral didgeridoo lessen aan middelbare scholen die bij ons langskomen. Hij is erg flexibel en verzorgt de didgeridoo workshops altijd met veel enthousiasme. Zelfs een stugge puber weet hij bij de les te brengen en te enthousiasmeren om er een paar goede tonen uit te halen. Hij geeft een duidelijke uitleg en kan zo iedereen laten proeven van de mooie tonen van de didgeridoo. Ook tijdens speciale gelegenheden, zoals open dagen, lezingen of de Museumnacht verzorgt hij populaire workshops of een swingend optreden waarbij mensen niet stil kunnen zitten. Onze bezoekers worden verrast door dit instrument en door Michiel wanen ze zich even in Australië.
Groet,
Lotte Blom-Solleveld

Djembe Workshop (Familiedag Ermelo)
Iedereen heeft echt heel erg genoten van de workshop! Je moet niet nadenken, gewoon je eigen ritmegevoel volgen, hoorde ik veel. En niet bij je buren kijken, dan ben je je eigen ritme kwijt. Het was zeer goed bevallen. Jelle, complimenten!!
Groet,
Petra Bosscher-Jansen

Didgeridoo les Apeldoorn
Al een jaar of 5 heb ik les van Michiel in Apeldoorn bij Percussieschool Mi Dushi. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik zeer tevreden ben. Michiel geeft met volle overgave en met passie voor het instrument en de achterliggende cultuur les. Wat ik leuk vind aan het spelen van de didgeridoo is dat je al vrij snel er lekker op los kan gaan, maar dat je toch altijd nog ruimte ziet om te verbeteren.
Kortom een echte aanrader!!
G. Preusterink

Didgeridoo les Apeldoorn
Sinds 2004 les van MT-Yidaki via percussieschool Mi Dushi. Alle lessen zijn boeiend vanaf de eerste beginselen tot en met de gevorderde ritmes en technieken. Hij weet de lessen zo te geven dat er altijd wel weer een bijzonder aspect aan de orde komt. Hierbij valt te denken aan het uitwerken (praktisch en theoretisch) van een ritme of een verbetering van een techniek en zelfs in combinatie met de articulatie en het gebruik van de stem. De puntjes worden regelmatig op de i gezet, als je dacht dat je het onder de knie hebt. Een belangrijk element bij de lessen van MT-Yidaki is dat hij van vele markten thuis is in technieken, westerse en traditionele bouwstenen en ritmes. Hij heeft ook een schat aan achtergrond informatie over de cultuur van en het gebruik van de Yidaki door de Aboriginals. Hij heeft een geweldig mooie en interessante collectie Yidaki van eind vorige eeuw tot zeer recent. Hierdoor kun je je als Yidaki/didgeridoo student goed oriënteren welk instrument je zou willen (be)spelen. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik elke week en inmiddels jaar in jaar uit weer verrast wordt door een les van mijn MASTER MT-Yidaki.
Ruud